Mitä Kao Soi on?
Maailman parhaat ruoat ovat yleensä seurausta eri ruokakulttuurien onnistuneesta yhdistämisestä, niin myös Kao Soi. Se on synteesi Yunnanilais-Muslim (Hui) ja Shan-tyylisistä ruoista, jotka yhdistyivät Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa, joka sijaitsi Golden Trianglen kauppareitin varrella. Hui karavaanit tekivät paljon kauppaa Kaakkois-Aasiassa ja olivat riippuvaisempia siitä kuin kaupasta muun Kiinan kanssa. Epäonnistuneen Panthay-kapinan jälkeen Hui-heimolaisia muutti yhä enemmän Yunnanista Chiang Maihin.
Olisi liian yksinkertaista kutsua Kao Soita "currynuudeliksi". Öljyiseen ja hieman kookospähkinän kermaiseen curryyn lisätään säilöttyä kaalia ja limemehua, se tarjoillaan munanuudelin kera. Curryn päälle laitetaan lisäksi friteerattua munanuudelia. Kokonaisuus on varsin mausteinen, mutta chiliä ei laiteta liian kanssa. Nautaa ja kanaa käytetään curryn kanssa tyypillisesti, mutta myös porsasta käytetään; yleensä liha irtoaa luista mehukkaina palasina. Todennäköisesti haluat syödä koko kulhollisen, riippumatta siitä, mitä lihaa on käytetty. Ravintoloilla on hieman variaatioita valmistusohjeissaan; mm. säilötyt kaalit, jotkut lisäävät lopuksi vielä tuoretta kookoskermaa, eri maustevariaatioita, enemmän tai vähemmän kookosmaitoa jne.